A Kertész Táborok 2018 programmal az Úrhidai Gazda Tábor célja, hogy az otthon végezhető kisléptékű vagy hobbi kertészkedéshez adjon biztatást, kiindulási ismeretet az ez iránt érdeklődőknek.

A program során figyelünk arra, hogy az elméleti mezőgazdasági, termelési ismeretek mellett gyakorlati tapasztalatokat is szerezzenek a résztvevők. Célunk, hogy a későbbi önképzést is megalapozó alapvető információkat mindenképpen megkapják, és az alapkészségeket mindenképpen elsajátítsák a résztvevők. Bízunk benne, hogy a három képzési alkalom után már bátran vágnak bele a kertészkedésbe a résztvevők.

Kertész Táborok 2018 – program

Érintett témák többek között: hagyományos és biológiai növényvédelem, tápanyag-gazdálkodás, talajművelés alapjai, talajismeret, öntözési ismeretek, hobbi kertészetben használatos gépek működése, karbantartása.

Ezen túl alaposabban megismerkedhetnek a résztvevők az általánosan termelt zöldség félék, így különösen a paprika, paradicsom, gyökér zöldségek, uborka, tökfélék termesztésének sajátosságaival.

A gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez egy 2000 nm területű bemutató zöldségeskert áll a rendelkezésre. Itt az éppen aktuális kertészeti munkákat lehet gyakorolni, pl. vetés, palántázás, bakhát készítés, fátyol fóliázás, öntözőrendszer telepítés, stb.. A kertben – reményeink szerint minél kevesebb – növény betegség tünetet vagy rovar kártevőt is meg tudunk helyben mutatni. Lehetőség lesz a különböző kerti gépek kipróbálására, használatára „élesben”.

Kertész Táborok 2018 – időpontok

A tábori program három „bentlakásos” hétvégi képzési alkalomra oszlik, ezek időpontjai a következők:

– 2018. március 23-25.

– 2018. április 20-22.

– 2018. május 11-13.

Pénteken késő délutántól szombat kora délutánig kerül sor az elméleti előadásokra, szombat sötétedésig és vasárnap délelőtt lesznek a kerti gyakorlatok. Az időjárás ezt a menetrendet felboríthatja, de ez a terv. Szombaton este kötetlen beszélgetés és igény szerint közös bográcsos főzés, kenyérlángos sütés vagy gomolya sajt készítés.

Az elhelyezés 2-6 férőhelyes, emeletes ágyas szobákban, közvetlenül a képzés helyszínén, az Úrhida Gazda Táborban. Napi háromszori, ebből legalább egyszeri házias meleg étel biztosított.

Kertész Táborok 2018 – részvételi díj

A Tábor részvételi díja magában foglalja az elméleti és gyakorlati képzést, az étkezést és szállást mindhárom alkalomra vonatkozóan.

A részvételi díj személyenként bruttó 59.000,- Ft. A részvételi díjat két részletben kell megfizetni. Március 15-ig 20.000,- forintot, április 10-ig 39.000,- forintot.

A részvételi díjról díjbekérőt bocsátunk ki és kizárólag banki átutalással lehetséges a fizetés. OTP és MKB SZÉP kártyás előre átutalásos fizetés lehetséges. A helyszínen készpénzben nem lehet fizetni, kártyaolvasónk nincs, így a kártyás fizetés sem lehetséges!

A Tábort akkor indítjuk el, ha legalább 15 fő befizeti a részvételi díjat.

Kertész Táborok 2018 – jelentkezés

Jelentkezni a gazdatabor@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben lehet. Jelentkezési határidő március 2. péntek.

A Tábor résztvevői létszáma minimum 15 fő, maximum 23 fő. !!! Kizárólag 18 évnél idősebbek jelentkezését fogadjuk!!!!!

A jelentkezési e-mailban kérjük feltüntetni a jelentkező nevét, telefonszámát és a születési évét. Az e-mail beérkezése után felvesszük a kapcsolatot a jelentkezővel. Ez után árajánlatot kap a jelentkező, amelyet vissza kell igazolni. Ezt követi a díjbekérő kiküldése, a regisztrációs díj megfizetése és a számlázás.

Kertész Táborok 2018 – kapcsolat

Mikula Lajos 06309404316

gazdatabor@gmail.com

Ugyanitt nyári tábor 2018 gyerektáboroztatás. A tábori turnusokról tájékoztató itt: ITT és ITT és ITT