Osztálykirándulás 2018 Székesfehérvár mellett! Az Úrhidai Gazda Tábor május 1-je után fogad egynapos osztálykirándulásra is csoportokat. Rovarszafari, Pöttöm gazda vetélkedő, kenyérlángos sütés, állatsimogató. Az ezzel kapcsolatos tájékoztató anyag elérhető itt: Osztálykirándulás tájékoztató anyag

A tavasz, a jó idő beköszöntével mindenkiben, felnőttben és gyermekben egyaránt felmerül a természet utáni vágy, a szabadban tartózkodás igénye. A szervezetünknek is szüksége van napfényre, mozgásra és jó levegőre.

Gazda Táborunk Úrhidán, Székesfehérvártól 8 km-re található. Tematikus szünidei táborunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy a természet iránt érdeklődő gyerekeknek legyen lehetőségük –hacsak rövid időre is– bepillantást nyerniük egy gazdaság mindennapjaiba, a mezőgazdasági termelés és a termények feldolgozásának menetébe.

A Tábor már tavasztól készül a gyerekek nyári fogadására, bevetjük a kertet, megérkeznek a háziállatok az állatsimogatóba. Így májustól már van elég látnivaló ahhoz, hogy egy napot könnyedén el lehessen nálunk tölteni. Erre alapozva már a múlt évben is fogadtunk egynapos kirándulásra alsó tagozatos iskolai osztályokat és óvodai csoportokat. 2015-től már több, mint 30 iskolai-óvodai csoport járt nálunk! A szervezők is nagyon évezték ezeket az eseményeket, nemcsak a gyerekek.

Osztálykirándulás 2018 helyszín

Úrhidai Gazda Tábor, Úrhida, Petőfi Sándor u. 57., (facebook.com/gazdatabor). A Tábor területe 8000 nm, teljesen közművesített, köves út mellett van a település szélén. A Táborhoz 260 nm 2014-ben épült kiszolgáló épület, 2000 nm zöldségeskert, 600 nm állatsimogató és közel 4000 nm gondozott zöldfelület tartozik.

Időpontok

május 1 – szeptember 30 közötti időszak bármely előre egyeztetett napján (akár hétvégén is!) fogadunk kirándulásokat. Érkezés 8 órától, elutazás 16 óráig. A kirándulás szervezhető szülői kísérettel is, 60 fő kényelmes fogadására, ellátására fel vagyunk készülve. A buszos transzfer szervezésében is tudunk segítséget nyújtani.

Programajánlat

Az egynapos program két részből állhat össze, az alapprogramból és a külön választható kiegészítő programokból.

Alapprogram

Az alapprogram része egy vetélkedő, amely több feladatból áll. A gyerekeket csapatokra osztjuk és egymással versenyeznek. A nap végén van az eredményhirdetés, de minden csapat kap valamilyen nyereményt, a győztesek persze nagyobbat. Az egyes versenyszámok:

Mi van a kertben? – Rendhagyó biológia óra

Bemutatjuk a zöldséges-, és fűszerkertet, milyen növények vannak benne, mire használjuk azokat, sőt meg is kóstoljuk, amit éppen lehet. Az elhangzottakból készül egy teszt, amit a verseny végén kitöltenek a csapatok.

Rovar-szafari, gyomvadászat

A gyerekek több csoportban rovarokat, bogarakat és mezei virágokat, gyomokat gyűjtenek, majd meghatározzák azokat. Azt értékeljük, hogy hány rovart, bogarat, növényt sikerült összegyűjteni és meghatározni. Utána természetesen visszaengedjük a zsákmányt a természetbe. Az eszközöket biztosítjuk (lepkehálók, tartó edények, nagyítók, határozó könyvek).

Gazda-párbaj

Egy sorjáték, amelyet különböző, nem veszélyes mezőgazdasági eszközök felhasználásával bonyolítunk le.

Nézze meg nyári tábori turnusainkat is: Olyan, mint a falusi nagyinál, Terülj, terülj asztalkám, DigiFarmer

Osztálykirándulás Székesfehérvár mellett!