Családoknak, baráti társaságoknak és azoknak, akik kíváncsiak….. Retro Tábor vidéken

Az Úrhidai Gazda Tábor az elmúlt években gyermektáborként és képzési helyszínként működött, az idei évben azonban szeretnénk megnyitni kapuinkat a családok, baráti társaságok, munkahelyi „kollektívák” előtt is.

Az Úrhidai Gazda Táborba azokat várjuk, akik a gyermekkoruk tábori élményeit szeretnék újra átélni, gyermekeiknek megmutatni.

A csend és a vidéki környezet segít azoknak is kikapcsolódni, akik csak pihenni, „semmit tenni” szeretnének.

Mivel Táborunkban nagy alapterületű bemutató kert újul meg évről évre, így a kertészeti, növénygondozási ismeretekbe, feladatokba is bepillantást tudunk nyújtani. Háziállatként gazdaságunkban tyúkokkal, sertésekkel, nyulakkal találkozhatnak vendégeink.

A 30 férőhelyes Úrhidai Gazda Táborban összesen 3 db hat férőhelyes és 6 db két férőhelyes szobánk van. (3 db könnyű szerkezetes, szendvicspanel ház; mindegyikben 10 db férőhely – 2 db két férőhelyes és 1 db hat férőhelyes szoba található.) Az épületeket IKEA emeletes ágyakkal rendeztük be, minden szállóvendégünknek külön szekrénye van. A házakban áram és folyóvíz bevezetve, tisztálkodási lehetőség a házak mellett álló kiszolgáló főépületben, nemenként elkülönített fürdőkben lehetséges. Táborunknak hidegkonyhai engedélye van, ezért főzésre nincs lehetőség. Meleg étkezést (ebédet, vagy akár vacsorát) ételkiszállítással foglakozó cégektől történő rendelés útján tudjuk megoldani, illetve alkalmanként „főzőiskola” programunk keretében bográcsozhatunk/főzhetünk.

A Tábor összességében 8000 nm bekerített területen fekszik. Itt vannak a kiszolgáló épületek, a szabadidős tevékenységre alkalmas terület, 2000 nm zöldségeskert és 600 nm állatsimogató.

A kertben a szüleink, nagyszüleink házi zöldségeskertjéhez hasonlóan hagyományos technológiával, elsősorban mechanikai gyomirtásra és szerves trágyázásra alapuló termelés zajlik.

A tábor biztonságos üzemeltetése külön figyelmet kapott az építkezés során. Így a területet erős, vadhálós kerítés védi és kamera rendszer figyeli. A tábornak helyet adó település, Úrhida zsákfalu, az utca a település egyik szélső utcája, kimondottan csendes, gyakorlatilag átmenő forgalom nincs arrafelé.

Vidéki kóstolgató programunk minden vendégünknek azt nyújtja, amit szeretne. Szálláshely szolgáltatásunk mellett válogasson programjainkból érdeklődésük, kíváncsiságuk alapján!

Szállóvendégeink a programkínálatunkból válogathatnak, de ezen túlmenően a gazdaság egyszerű hétköznapjaiba is bepillantást nyerhetnek. Az állatetetésbe, állatgondozásba, kertészeti feladatokba is bekapcsolódhatnak, velünk tarthatnak. Mi, a Tábor vezetői a helyszínen tartózkodunk és ellátjuk a napi teendőket, de akinek kedve van, az besegíthet nekünk.

A Táborban kialakított játszótér található, ahol focizni, labdázni, tollasozni, hintázni, mászókázni lehet. Sporteszköz hozható a táborba, de labdát, tollas ütőket mi is tudunk adni. A gyerekek körében igen népszerű a célba lövős íjászatunk; ez is kipróbálható.

Rossz idő esetén is tudunk mozgásra, sporttevékenységre lehetőséget biztosítani. Fedett helyen álló ping-pong asztalunk az aktív kikapcsolódáshoz szabadon használható.

Kikapcsolódáshoz, kirándulások szervezéséhez szeretnénk segítséget nyújtani, ezért összegyűjtöttük a környékbeli látnivalókat, érdekességeket, kulturális programokat. Klikk a program ajánlóhoz!

Olvassa át az árainkat, program javaslatainkat és kérjen ajánlatot! Az ajánlati nyomtatvány  megjegyzés rovatába írja be, hogy Retro Tábor és az alább felsorolt választható programok számát!

Szállásköltség

Két férőhelyes szoba alapára: 4 000 Ft / éjszaka

Hat férőhelyes szoba alapára: 12 000 Ft / éjszaka

Szállás díja: 1 500 Ft/ éjszaka / fő

Szállóvendégeink a foglalható szobáink közül választhatnak, éjszakánként fizetendő a szoba alapára – függetlenül a szobában megszálló személyek számától – és a fejenként szállásdíj.

Paplant, párnát, lepedőt, ágyneműt, takarót mi biztosítjuk.

Egy éjszakás foglalás esetén a szállásköltséget 30%-os takarítási felárral egészítjük ki. A kettő vagy több éjszakás foglalás esetén felárral nem kell számolni.

A Táborba a foglalás napján 10 órától várjuk vendégeinket, a távozás napján 16 óráig kérjük elhagyni a Tábort.

Étkezési lehetőség költsége

Reggeli: 1200 Ft/ fő, 6 év alatti gyermek részére 700 Ft/fő

Vacsora: 1200 Ft/ fő, 6 év alatti gyermek részére 700 Ft/fő

Meleg ebédet, vacsorát ételkiszállítással foglakozó cégektől lehet rendelni.

„Főzőiskolás” bográcsozási lehetőséget a programkínálatunkban találja meg.

Szállóvendégeink önellátó étkezéseket is választhatják magukkal hozott élelmiszerekkel, a közösségi főépületben lévő konyha hűtőiben korlátozott mértékű tárolási lehetőséget biztosítunk.

 

Választható programok és díjaik

1 . Kerti kalauz – mi van a kertünkben? Kerti ismeretterjesztő idegenvezetés: növények és gondozásuk.

Programdíj: 500,- /fő, ill. a minimum díj: 2000,-

Program időtartama: ~ 1 óra

2 . Lekvár befőzés idény jellegű gyümölcsből. A lekvár főzéshez az alapanyagot és az üveget a Tábor biztosítja, az ár tartalmaz minden költséget. A kóstoláson túl minden lekvárfőző egy üveg lekvárral térhet haza.

Programdíj: 2000,- /fő

Program időtartama: ~ 2-3 óra

3 . Savanyítás: uborka, paprika eltevése. A savanyításhoz az alapanyagot és az üveget a Tábor biztosítja, az ár tartalmaz minden költséget. A kóstoláson túl mindenki egy üveg savanyúsággal térhet haza.

Programdíj: 2000,- /fő

Program időtartama: ~ 2-3 óra

4. Gyógynövény és fűszerkert túra. Táborunkban egy 70 nm-es fűszerkert található, 25-30 féle gyógynövénnyel és ehető virággal. A program a növényekkel való ismerkedést, kóstolást tartalmazza.

Programdíj: 500,- /fő, ill. a minimum díj: 2000,-

Program időtartama: ~ 1 óra

5. Kenyérsütés kemencében. Hagyományos falusi kenyeret készíthet, aki ezt a programot választja. A kenyeret a négykenyeres kemencénkben sütjük ki.

Programdíj: 3000,- /fő

Program időtartama: ~ 2-3 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

6. Rovarszafari. Kisgyerekes családoknak ajánljuk ezt a programot. Rovarok, bogarak hálós begyűjtését, nagyítós megfigyelését, beazonosítását tartalmazza a program. A „kellékeket” biztosítjuk.

Programdíj: 600,- /fő

Program időtartama: ~ 1-2 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

7. Tábortüzes szalonnasütés. Tábortűz rakástól a tábortűz eloltásáig tart a program, közben nyárson szalonna süthető, kenyérre csepegtetjük, majd finom friss hagymával pótvacsoraként elfogyasztható. A „kellékeket” biztosítjuk.

Programdíj: 1000,- /fő

Program időtartama: ~ 1-2 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

8. Tábortüzes mályvacukor sütés. Tábortűz rakástól a tábortűz eloltásáig tart a program, közben nyárson mályvacukor süthető. A „kellékeket” biztosítjuk.

Programdíj: 1000,- /fő

Program időtartama: ~ 1-2 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg. Tábortüzet kizárólag szélcsendben tudunk rakni.

9. Traktoros fűnyírás. A Táborban közel fél hektár füves terület található, heti rendszerességgel gondozzuk. A fűnyíráshoz Husqvarna kistraktort használunk. A program tartalmazza a traktorvezetés megtanítását.

Programdíj: 1500,- /fő

Program időtartama: betanítás ideje + 20 perc

10. Főzőiskola – bográcsozás. A „kellékeket” biztosítjuk. Megbeszéljük a receptet, előkészítjük az alapanyagokat, tüzet rakunk és indulhat a főzés, készülhet az ebéd, vagy a vacsora.

Programdíj: a választott ételtől függően

1200,- /fő:       lecsó (tojásos / cukkinis / vagy rizses), paprikás krumpli

2000,-/fő:        babgulyás,  pörkölt

Egyéb igény esetén egyeztetünk.

Program időtartama: ~ amíg el nem készül az étel

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

11. Terményüveg készítés. Igazi nyári emlék készülhet, mely örök emlék maradhat a szobapolcon. A „kellékeket” biztosítjuk.

Programdíj: 1200,- /fő

Program időtartama: ~ 1 óra

A program legalább 2 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

12. Kürtőskalács készítése. A receptet, az alapanyagokat és eszközöket mi adjuk, a programban dagasztani, nyújtani, tekerni, sütni és persze fogyasztani lehet. A kürtőskalácsot kürtőskalács készítő gépben sütjük.

Programdíj: 1000,- /fő/ 2 kalács

Program időtartama: ~ 2 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

13. Kemencés pogácsasütés. A kipróbált receptet és az alapanyagokat adjuk. A pogácsát a négykenyeres kemencénkben sütjük ki.

Programdíj: 2000,- /fő

Program időtartama: ~ 2-3 óra

A program legalább 4 fő együttes programválasztása esetén valósulhat meg.

Szeretettel várjuk a pihenni vágyó, a vidéki élet iránt érdeklődő családokat, társaságokat!