Az alábbiakban be szeretnénk mutatni a 2015-ben nyitott táborunkat, azóta több mint 700 kisgyermeket látott vendégül táborozóként vagy osztálykiránduláson. Gyermekes szülőként a szervezők jól tudják, hogy mennyire fontos dolog gyermekek idejének hasznos tartalommal való megtöltése, a tapasztalatszerzés, a (játékos) tanulás és a biztonság. Egy nyári tábor sokkal több, mint gyerekmegőrző. Erre utal a mottónk is: “Vidék, élmény, egészség”. Ennek a jegyében szervezzük a táborunkat. A tábori szezon előtt és után egynapos osztálykirándulásokat is fogadunk.

Az 30+10 férőhelyes Úrhidai Gazda Tábor 6 nap, 5 éjszaka hosszúságú programokkal készül a nyárra, melyben egyszerre van jelen a gyakorlati tevékenység, az élményszerzés és a tanulás, az ismeretek bővítése. Ez egy vidék tematikájú szünidei tábor, nyári tábor 2018 -ban is.

A gyerekek épületekben, 3 db hat férőhelyes és 6 db két férőhelyes szobákban laknak. Az épületeket IKEA emeletes ágyakkal rendeztük be, minden lakónknak külön szekrénye van.

A tábor összességében 8000 nm bekerített területen fekszik. Itt vannak a kiszolgáló épületek, a szabadidős tevékenységre alkalmas terület, 2000 nm zöldségeskert és 600 nm állatsimogató.

A kertben a szüleink, nagyszüleink házi zöldségeskertjéhez hasonlóan hagyományos technológiával, elsősorban mechanikai gyomirtásra és szerves trágyázásra alapuló termelés zajlik. A kertben megtermelt zöldségek, bár papír nincs róla, de minőségükben lényegében bio minőségűek.

A tábor biztonságos üzemeltetése külön figyelmet kapott az építkezés során. Így a területet erős, vadhálós kerítés védi és kamera rendszer figyeli. A kiszolgáló épületek alkalmasak arra, hogy szélsőséges időjárás esetén a tábor összes lakóját azokban is el lehet átmenetileg szállásolni.

A tábornak helyet adó település, Úrhida zsákfalu, az utca a település egyik szélső utcája, kimondottan csendes, gyakorlatilag átmenő forgalom nincs arrafelé A település infrastruktúrája, közmű rendszere teljes, a víz-, csatorna-, gáz-, áram-, internet hálózat kiépített, a tábor ezekre csatlakozik.

A tábor három szakmai programmal készül a nyárra. Az alsósoknak szóló „Olyan, mint a falusi nagyinál!” nyári tábor programot még 2015-ben dolgoztuk ki, és indítottuk el. Ebben hangsúlyos a falusi életmód mellett a környezet és természet ismerete. A 2016. évi fejlesztésű programunk, „Terülj, terülj asztalkám!” szintén alsósoknak szól. A falusi életmód mellett a helyes táplálkozást, a gyógynövények ismeretét, feldolgozását helyezi a középpontba, természetesen úgy, ahogyan a gyerekeknek élvezetes. Mindkét program téma-napokra épül, így lesz pl. lekvár-nap, lovas-nap, tésztakészítő-nap (Garfield-nap) is. Három év hosszú idő, ez alatt a visszatérő táborozó gyerek közül már jó páran felsősök lettek. Több kérés is érkezett, hogy ezek a gyerekek szeretnének még jönni hozzánk táborozni. Így 2018-ban, elsősorban a visszatérő és 5-6. osztályos gyerekeknek elindítjuk a DigiFarmer programot. Ez az okos eszközök és a számítógép használatára tanít meg úgy, hogy közben a gyerekek feldolgozzák a körülöttük levő világot, a természetet. A DigiFarmer részletes programja elérhető itt: DigiFarmer Program
A tábor napi bontású tematikáját a Facebook oldalunkon vagy a www.gazdatabor.hu weboldalunkon olvashatják.

A gyerekek részére naponta öt alkalommal biztosítunk étkezést, sok zöldséggel és gyümölccsel. Torkoskodni a kertben lehet majd!

Nyári tábor 2019, szünidei tábor, gyermektábor Úrhidán, Székesfehérvár mellett.